PDF versie PDF versie
industrie
   
project: NIEUWBOUW LOODSEN TE GEERTRUIDENBERG
   
omschrijving:

Jan de Poorter BV te Geertruidenberg is een leverancier van minerale grondstoffen voor de industrie. Het bedrijf, dat onderdeel is van het internationaal opererende Ankerpoort, importeert mineralen uit de gehele wereld, en verwerkt deze grondstoffen tot een halffabrikaat.

Gezien de scherpe eisen die worden gesteld aan de zuiverheid van de mineralen, is een schone en droge opslag van zowel grondstof als eindproduct van groot belang. De oude op het terrein aanwezige Romney-loodsen voldeden niet meer aan deze eisen, en moesten worden vervangen. Omdat de stortgewichten van de mineralen zeer hoog zijn, en het intern transport met shovels plaatsvindt, moest behalve een economische ook een zeer robuuste oplossing worden bedacht.

In samenwerking met Frisomat, een leverancier van staalconstructies uit lichtgewicht koudgevormde staal, Jac. Caron, leverancier van betonnen stapelwand-blokken, en TNO Bouw werd een ingenieuze nieuwe oplossing ontworpen die voor de komende jaren de basis vormt voor de vervanging van alle oude loodsen.

   
trefwoorden: betonconstructie, staalconstructie, legoblokken, koudgevormd staal
   
uitvoering: 2004 - 2005
   
oude situatie
nieuwe situatie
   
vlechtwerk funderingswapening
storten funderingssloof, opgaande stekken
   
stapelen prefab "lego"-blokken
montage staalconstructie
   
tekening: funderingssloof met blokkenwand
   
interieur nieuwe loodsen met stortgoed